Startprojecten

1. Social label – Socio economics

Initiatief van Simone Kramer (C-mone) en Petra Janssen (Studio Boot)

A. Het werkwarenhuis waar samenwerking rond Social label-producten samenkomen
Landelijke conceptstore met productpresentaties, events en debat voor nieuwe oplossingen ten aanzien van werk, zorg en participatie in de samenleving.

B. De Nieuwe Werkplaats i.s.m. WeenerXL en creatieve ondernemers uit de stad
Diverse partijen in Den Bosch willen als collectief een nieuwe werkplaats ontwikkelen op basis van de social label methode. De makers staan centraal. Social label vraagt ontwerpers om een ontwerp op maat te maken om talenten te benutten zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen groeien, het vakmanschap kunnen leren en gewaardeerd werk krijgen.

 

2. Horeca
Initiatief Edwin Vollebergh (studio Boot) Jaques van Geffen (DIT) Pepijn Mullers (Mariapaviljoen)

A. Restaurant Van Aken

Een werelds buurthuis van initiatiefnemers Social label en Mariapaviljoen.
De oude leegstaande produktiehal aan het water wordt zo nieuw leven ingeblazen. Een verrassende, mooie en bijzondere plek om rustig te eten, te drinken en te ontmoeten. Hier omheen zullen verschillende sociale en culturele activiteiten geprogrammeerd worden.

B. Alcoholvrij Cafe aan de Haven

Een cafe voor nieuwe ontmoetingen, uitwisselingen diverse groepen uit de samenleving moet Tramkade een belangrijke sociale plek in de stad worden.

 

3. Tijdelijke bouwwerken Pleisterplaats

Initiatief Simone Kramer (Social label), Petra Janssen (Social label),
Edwin Vollebergh (Mariapaviljoen), Geert Bosch, Tet Reuver.

A. Outdoor bouwfestival van het nieuwe bouwen en samenleven

Een laboratorium om het nieuwe bouwen, wonen en samen leven uit te vinden. Hieruit kunnen nieuwe inzichten voor gebiedsontwikkeling ontstaan. En ideeen met de toekomstige inwoners van de nieuwe wijk.

B. Indoor educatie event

landelijk educatieproject ‘Tijdelijk Bouwwerken’. Dit is een samenwerkingsproject van de mensen van de Pleisterplaats met het hoger kunstonderwijs, internationale ontwerpers, kunstenaars en architecten.

 

 

 

 

Facebook IconTwitter Icon